Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Skindstegt kuller med vindruesauce

Personer:4
Land:Ukendt
IngredienserFremgangsmåde
1 stk rødløg
3 dl rødvin
1 smørklat
salt og peber
olie
100 g vindruer
timian
600 g kullerfilet med skind
3 dl hønsefond (evt. vand og bouillonterning)
evt. maizena
evt. sukker
Vindruesauce: Det finthakkede rødløg svitses i en gryde i lidt olie. Rødvinen tilsættes og koger ind til det halve. Tilsæt derefter hønsefonden og lad den igen reducere til det halve eller indtil saucen begynder at blive lidt tyk (kan evt. jævnes med lidt maizena). Tilsæt en smørklat og til sidst de halverede stenfrie vindruer (blå druer anbefales - men grønne kan også bruges). Saucen smages til med salt, peber, en lille smule hakket timian og evt. lidt sukker.

Kullerfilet: Skindsiden ridses med en skarp kniv så man undgår, at fileten buer på midten under stegning. Derved opnår man en mere sprød skindside. Steges i lidt olie på en varm pande i ca. 2 min. Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017