Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Coq au Vin ( Hane i vin)

Personer:4
Land:Ukendt
God vintermad. Kylling på en anderledes måde
IngredienserFremgangsmåde
1 stor hane eller kylling
100 gram røget flæsk i tern
2 spsk tomatpure
2 laurbærblade
2 fed hvidløg
4 dl kraftig rødvin
salt og peber
½ tsk timian
250 gram hele champignoner
8-10 perleløg
3 stilke bladselleri
4 kviste persille
smør eller margarine til stegning
Hanen eller kyllingen skæres i mindre stykker.
Rens champignonerne og løgene og brun begge dele i lidt margarine eller smør,
læg det til side.
De røgede flæsketerninger steges sprøde og lægges til side
Brun fjerkræstykkerne i fedtstoffet, som nu er på panden
Kom tomatpure, laurbærblade og presset hvidløg ved.
Tilsæt rødvin og krydderier og laurbærblade, lad det koge i 30 minutter
Selleristængerne skæres i små stykker og kommes i sammen med persillekvistene,
det hele småkoger yderligere i 20 minutter
Tag persillekviste op og kom de sprødstegte flæsketerninger i.
Smag retten til med salt og peber.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017