Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Franske vafler

Personer:4
Land:Ukendt
Lækker franske vafler, når der kommer gæster
IngredienserFremgangsmåde
150 g smør
250 g hvedemel
0,75 l vand
1/2 tsk eddike
1 æggehvide til pensling
2 dl sukker
1 æggehvide til pensling
2 dl sukker
2½ dl piskefløde
hindbærsyltetøj
Hak smørret i melet og fin del det til en grynet masse.
Tilsæt vand og eddike og ælt dejen sammen.
Put dejen i køleskabet i ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik den med glas eller form med en diameter på ca. 6 cm.
Drys 4-5 spsk. sukker på et stykke papir.
Pensel vaflerne med æggehvide og læg den penslede side nedad mod sukkeret.
Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale.
Læg vaflerne med sukkersiden opad på en bageplade, som er beklædt med bagepapir.
Prik med en gaffel og bag dem ved 225º i ca. 10-12 min., til sukkeret karamelliserer.
Afkøles på en rist.
Læg til sidst vaflerne sammen med flødeskum og hindbærsyltetøj.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017