Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Boller

Personer:20
Land:Ukendt
Lækker luftig boller, kom eventuel hakket chokolade i, det elsker børn (og voksen)
IngredienserFremgangsmåde
50 gr. gær
8 spsk. lunkent vand
4 dl. lunkent mælk
4 tsk. sukker
8 spsk. olie (gerne rapsolie)
800 gr. hvedemel
Æg til pensling
1. Opløs gæren i det lunkne vand
2. Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
3. Rør olien samt halvdelen af melet i
4. Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
5. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
6. Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
7. Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
8. Efter hævning pensles bollerne med æg
9. Bages ca. 12 minutter ved 225 grader(varmluft: 200 grader)
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017