Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Tikka Masala

Personer:4
Land:Ukendt
IngredienserFremgangsmåde
4 kyllingebryster ståret i 2-3 stykker
6 fed hvidløg
et par cm frisk ingefær
2 røde chili
olie
1 spsk sennepsfrø
1 spsk paprika
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk stødt koriander
3 spsk Garam Masala
2 dl yoghurt naturel
1 spsk olie
2 løg skåret i fine ringe
2 spsk tomatkoncentrat
1 håndfuld finthakkede mandler
½ dl piskefløde
1 dl vand
Frisk koriander
saften af en lime
Riv ingefær fint, pres hvidløg igennem presseren. Hak chili fint og bland det med ingefær og hvidløg.

Opvarm en pande og rist sennepsfrøene i lidt olie til de begynder at poppe. Bland paprika, spidskommen, stødt koriander og 2 spsk Garam Masala i og rist videre.

Lav en marinade af halvdelen af blandingen og yoghurten. Vend kødet i marinaden og lad det trække 1 time eller to.

Varm olien og rist løgskiverne sammen med den resterende krydderi blanding og de hakkede mandler. Det må ikke brænde på, men skal have så længe at løgene bliver bløde. Tilsæt ½ liter vand, lidt salt og kog sovsen ind til den tykner og sluk for varmen.

Steg kyllingekødet på en varm pande til de er gennemstegt. Varm sovsen, smag den til med endnu 1 spsk Graham Masala. Så snart sovsen er begyndt at koge slukker du og tilsætter kødet.

Ved serveringen drysser du lidt frisk koriander og lidt frisk limesaft over.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017