Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Jordbærtærte

Personer:0
Land:Ukendt
IngredienserFremgangsmåde
Dej:
150 g. smør
250 g. hvedemel
50 g. sukker
Fyld:
1 dl. makronrasp
400 g. friske eller frosende jordbær
4 spsk. ribsgele
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet).

Rul dejen ud , så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader på midterste rille og bages i 25 min.

Tærtebunden tages ud, lad den stå i formen til den næsten er kold.

Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad. Fordel markronraspen i bunden og læg jordbærene på. Tærten overtrækkes med ribsgéele, der lunkent bliver tykflydende.

Serveres med flødeskum.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017