Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Citronroulade

Personer:0
Land:Ukendt
IngredienserFremgangsmåde
4 æg
150 g sukker
50 g mel
50 g rismel
1 tsk bagepulver
Citron creme:
3 dl mælk
3 æg
75 g sukker
reven skal af 1 citron
4 spsk rismel
50 g smør
1½ dl piskefløde
Pisk æggene meget luftige med sukkeret. Tilsæt de to slags mel sammen med bagepulveret og fordel dejen i to store firkanter på hver sit stykke bagepapir. Dejen skal stryges tyndt ud. Bundene bages 5-6 minutter ved 225 grader. Læg bagepapirover et hårdt opvredet viskestykke og træk den færdige bund af. Tril kagen sammen, mens den køler af. Mælk, æg, sukker og citronskal piskes grundigt sammen med rismel i en rustfri kasserolle. Massen varmes igennem under omrøring. Når den er tyknet, tages kasserollen fra varmen, og smørret røres i cremen. Rør konstant i cremen, mens den køler af. Pisk fløden stiv og vend den i cremen. Den kolde creme fordeles på kagen der rulles sammen og stilles i køleskabet.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017