Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Skaldyrssuppe

Personer:6
Land:Ukendt
Lækre cremet suppe
IngredienserFremgangsmåde
25 g smør
1 hakket zittauerløg (ca. 75 g)
½ liter vand
1 krebseterning (ca. 50 g)
2 dl tør hvidvin
1 tsk delikatessepaprika
2 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
170 g frosne optøede hummerhaler
100 g frosne optøede rejer
1½ dl Arla Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
50 g lakserogn
Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri. Tilsæt vand, krebseterning, hvidvin og delikatessepaprika, og lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min. Si suppen og tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op. Tilsæt hummerhaler og rejer og varm suppen igennem, uden at den koger. Smag til.
Hæld ved anretningen suppen op i varme suppetallerkener. Læg 1 spsk cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn. Pynt med dildkviste.
Tips: Suppen kan evt. tilsættes 2 spsk cognac. Krebseterning kan erstattes af 1½ spsk hummerfond, fx Touch of taste.
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017