Velkommen til Danmarks nye madportal


Her ville du finde de lækreste opskrifter og inspiration til verdens gastronomisk udfoldelser.

Portalen vil løbende udbygges og udvikles, i samarbejde med brugernes feedback.

Chili concarne

Personer:3
Land:Ukendt
Chili concarne er en nemt og lækre ret.
IngredienserFremgangsmåde
250 g. Kidney bønner, tørrede
250 g. Hvide bønner. tørrede

750 g. Oksekød, hakket ca. 10% fedt
400 g. Løg, pillet vægt
1 Rød peberfrugt, renset vægt
1 Grøn peberfrugt, renset vægt
1 Rød chilipeber

3 ds. Hakkede tomater, konserves
300 g. Squash
3 fed Hvidløg
4 spsk. Chili mild, stødt *
1 dl. Sød chilisauce *
Salt
Peber
3 laurbærblade
1 spsk. Sukker
Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer).

Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre - hver slags for sig. Skylles grundigt i koldt vand.

Løgene skæres i både ca. 1 cm. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Courgetten/courgetterne renses, skylles og rives fint. Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver.


Brug en stor stegegryde af støbejern. Svits det hakkede oksekød i olie, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle.

Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare.

Bland tomaterne i, rør rundt, og tilsæt så squash og krydderier - også en sjat chilisauce. Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen. Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme.

Smag til med salt, peber, sukker/honning og evt. mere chilisauce, og servér med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl
 Gode materialer
Lækre opskrifter - 2017